Rólam…

images (1)

letöltés (4)

Néhány év kihagyása után újra foglalkozom varrásoktatással. Ruhaipari végzettségem mellett sok év, saját részre történő varrás van mögöttem.

Mindig is a Burda mintáit használtam; elsősorban saját részre készítettem sok-sok ruhát. Jól ismerem a hobbi szinten varrni vágyók szabásvarrással kapcsolatos problémáit, nehézségeit, mert ezek egy részével a korábbi tanfolyamaim során a résztvevőktől, ill. saját munkáim során is szembesültem. A tanfolyamon érthetetlen, és magas röptű szakmai tudnivalókat nem fogok mondani, vagy felesleges, az otthoni varrásnál nem igazán használatos módszereket bemutatni sem. (pl. szabásminta szériázás) Mert nem az a lényeg, hogy ruhaipari mérnök tudásával felvértezzem a résztvevőket.

Nem fogunk szabásmintát szerkeszteni sem, mert a Magyarországon elérhető készen vásárolható szabásminták változatos szabásvonalakat, nagyon sok jó modellt, szinte minden méretben biztosítanak.

Amit sz254x309eretnék a tanfolyamon elérni: a végére minden résztvevő magabiztosan foghasson neki egy-egy modell megalkotásához kész szabásminta alapján. Értelmezni tudja a minta leírásokat, a szabásminta jelöléseit, a rajzokat, illetve könnyedén eligazodjon a sok-sok vonal közt. A többi meg gyakorlás útján jönni fog.

Az alkotás valóban örömforrás legyen!

Batári Györgyi
a tanfolyam vezetője

Share On Facebook
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Contact us