Rólam és a varrótanfolyamról…

images (35)

Néhány év kihagyása után újra foglalkozom varrásoktatással. Ruhaipari végzettségem mellett sok év, saját részre történő varrás van mögöttem.

Nem dolgoztam nagyüzemben, tehát nem is fogok a tanfolyamon érthetetlen, és magasröptű szakmai dolgokról beszélni. Viszont jól ismerem a hobbi szinten varrni vágyók szabásvarrással kapcsolatos problémáit, nehézségeit, és amiből kudarcélményük fakad. Ezekkel én is találkoztam az alkotás során.

A kurzusaimon megmutatom, hogy mitől lesz szép egy varrat, egy felszegés, egy cipzárvarrat stb. Aki csak most fog először varrógép előtt ülni, ő se féljen, hogy még a gépet se tudja bekapcsolni. Minden fontos és hasznos dolgot meg fogunk tanulni a gépről is. Az elején az egyenes varrást, a fordulást, a megállást is megtanuljuk, begyakoroljuk.

Viszont nem fogunk szabásmintát szerkeszteni, mert a Magyarországon elérhető készen vásárolható szabásminták nagyon sok modellt, változatos szabásvonalakat biztosítanak. A szabásminta szerkesztés elveszi az időt az alkotástól, nagyon sok tapasztalatot és szakmai tudást is igényel.

images (86)Amit szeretnék viszont a tanfolyamon elérni: a kurzus végére minden résztvevő magabiztosan foghasson neki egy-egy modell megalkotásához kész szabásminta alapján. Értelmezni tudja a szabásminta jelöléseit, a minta leírásokat, felfektetési és gyártmányrajzokat, könnyedén eligazodjon a sok-sok vonal közt. Tisztában legyen azzal, hogy ha egy modellt kiválaszt, ahhoz milyen típusú anyagok választhatók.

És ami plusz: segítek mindenkinek a saját alkatára megtalálni az alapfazonokat, mert egy ruhaválasztás akkor lesz sikeres, ha tudjuk, hogy melyik fazonú ruha, milyen szabásvonal illik hozzánk.

Találkozzunk mielőbb a tanfolyamon!

Batári Györgyi

Share On Facebook
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Contact us